• Welkom bij Sam Sam Music Online muziek shop / Platenmaatschappij / Muziekuitgeverij.
  • Welkom bij Sam Sam Music Online muziek shop / Platenmaatschappij / Muziekuitgeverij.
De Rock 'n Roll Methode 1 - Various Artists

De Rock 'n Roll Methode 1 - Various Artists

€ 15,99
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Deel 1 van en unieke rock 'n roll cd serie met originele, nostalgische en zeldzame opnamen van Nederlandse rock & roll artiesten uit de periode 1957 tot op heden en met soms een gast artiest uit een ander land. Een historisch en cultureel document uitgebracht door Sam Sam Music.


'Het hardst beluisterde radioprogramma van Nederland''. Een jingle uit het populaire radioprogramma dat tien jaar lang door de N.O.S. werd uitgezonden op Hilversum 3. Na 293 uitzendingen viel uiteindelijk in september 1982 helaas het doek voor 'De Rock 'n Roll Methode''. Een decennium lang werd ''De Rock 'n Roll Methode'' gepresenteerd en samengesteld door Felix Meurders. Felix kon als geen ander de luisteraar aan de radio kluisteren met zijn boeiende presentatie. Het programma werd door velen beluisterd in binnen en buitenland en viel op door kracht, enthousiasme en repertoire keuze. De hoogtepunten uit de geschiedenis van het programma waren zonder twijfel de live radio shows te Baexem, te Waalwijk en niet te vergeten de Firato show te Amsterdam. Vele Rock 'n Roll coryfeeën waren te gast in de studio te Hilversum, waaronder Fats Domino, The Jordanairs en vanzelf sprekend vele vaderlandse artiesten zoals: bijvoorbeeld Tony Light. De Rock 'n Roll Methode was het enige programma dat Nederlandse bands de gelegenheid gaf zich voor een groot publiek te presenteren op de radio. Een ander hoogtepunt was de regelmatig terugkerende ''zachte'' Rock 'n Roll Methode waarin uitsluitend ballads aan bod kwamen en door velen zeer gewaardeerd werd. In de Rock 'n Roll Methode werd aandacht besteed aan muziek die in geen enkel ander programma werd (en wordt) gedraaid. Gezien de vele reacties van luisteraars was het programma enorm populair. De wens van velen is dan ook de terugkeer van De Rock 'n Roll Methode op de Nederlandse radio of misschien als televisie programma. Sam Sam Music heeft een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan door een CD serie uit te brengen met daarop Nederlandse vocale groepen en instrumentale gitaar groepen die in de rock 'n roll methode te gast waren. Hierdoor ontstaat een uniek historisch muziek document en geeft Sam Sam Music met deze CD serie zolang het programma niet terug is in de ether de vele wachtende fans een unieke gelegenheid om toch te kunnen luisteren naar de muziek uit het legendarische radioprogramma.


Album is ook verkrijgbaar via download en streaming media zie bijvoorbeeld shops als:

iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/de-rock-n-roll-methode-vol.-1/id360846978

Amazon: http://www.amazon.co.uk/Rock-Roll-Methode-Various-Artists/dp/B003BJRH9Y

Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Various_Artists_De_Rock_n_Roll_Methode_1?id=Bzgye2hmtg24hwvjngqccb5hs3q&hl=en

Streaming op Spotify: https://play.spotify.com/album/65wOEeJnRCxVUrBnkA1tga

Streaming op Deezer: http://www.deezer.com/album/508590


Liedjes op het album:

1 Tony Light And The Bell Boys - Twistin' Patricia
2 Tony Light And The Bell Boys - San Antonio Rose
3 'jassy' Amo And The Firedevils - Into Each Life Some Rain Must Fall
4 'jassy' Amo And The Firedevils - Que Sera, Sera
5 The Ricochets - Springtime
6 The Ricochets - Honeymoon Song
7 The Black Albinos - Shish Kebab
8 The Rollers - H”r Mein Lied Violetta
9 The Rollers - Sweet Malaya
10 Ricky Blake And The Black Dynamites - Twist In The Mood
11 Ricky Blake And The Black Dynamites - Don't Blame Me
12 Ricky Blake And The Black Dynamites - Brush Those Tears
13 Ricky Blake And The Black Dynamites - I Want To Love You
14 The Fire Devils - Slipin' And Slidin'
15 The Fire Devils - Peter Gunn
16 The Aces - Backtrack


Bestelnummer: CDHL 01011
Barcode: 8713869010111